בעולם בו הכל זה מיתוג ופרסום, אני חושבת שהגיע הזמן לעשות רה-ברנדינג לאנשי ונשות הפיננסיים. הסטריאוטיפ של 'אנשי כספים' מציג אותם לעתים קרובות כאנשים אנליטיים מאוד, בעלי אוריינטציה של מספרים, המתמקדים בכסף, ברווח ובמזעור סיכונים. לעתים קרובות הם מתוארים כרציניים, שמרניים וקפדניים בעבודתם.
דימוי זה כולל גם מאפיינים של ארגון ושיטתיות, ירידה לפרטים והבנה עמוקה של מגמות שוק ואינדיקטורים כלכליים ומצופה מהם להיות טובים במתמטיקה, פתרון בעיות וחשיבה אסטרטגית.
אבל מה עם הרגש?
מדוע כמעט ולא מדברים על הפן המנטלי של אנשי הכספים?
הכוונה היא בחינה של ההיבטים הפסיכולוגיים והרגשיים המשפיעים על קבלת ההחלטות שלהם ועל רווחתם הכללית. הנה כמה היבטים מרכזיים של הצד המנטלי של אנשי כספים בהם אני מנסה להתמקד בעבודת היעוץ:
1. התמודדות עם סטרס: אנשי כספים פועלים לעתים קרובות בסביבות תזזיתיות, עם לחץ משמעותי לקבל החלטות מהירות בסביבה מאתגרת שמערבת סכומי כסף גדולים מאוד. זה בהחלט יכול להוביל לרמות מתח משמעותיות, שעשויות להיות להן השלכות פסיכולוגיות ובריאותיות.
2. פיתוח חוסן נפשי: אנשי כספים חייבים לפתח חוסן על מנת להתמודד עם האופי ההפכפך של השווקים הפיננסיים ועם אי הוודאות המתמדת שעומדת בפניהם. הם צריכים להתאושש מהפסדים, מכשולים ושפל בשוק, להישאר ממוקדים ואופטימיים למרות נסיבות מאתגרות.
3. כלים לקבלת החלטות: הצד המנטלי של אנשי כספים כרוך בקבלת החלטות מורכבות הקשורות להשקעות, ניהול סיכונים, מיזוגים ורכישות ועסקאות פיננסיות אחרות. החלטות אלו דורשות חשיבה ביקורתית, כישורים אנליטיים ויכולת לנהל רגשות כדי לבצע בחירות רציונליות, לעיתים נדרשים לקבל כלים של חשיבה יצירתית וגמישות מחשבתית על מנת לקבל החלטות מחוץ לקופסה.
4. אג'יליות: בקרב אנשי פיננסים רבים נדרשת עבודה לא פשוטה על הגמשת עמדות, ראיה וניתוח רחבים של מצבים. בעולם בו זמישות היא חיונית (זמינות וגמישות) אנשי כספים רבים הולכים לאיבוד. באמצעות כלים רגשיים אני מסייעת להם לסגל חשיבה ויכולת ביצוע שונה ומועצמת יותר.
5. חיזוק האינטליגנציה הרגשית: כאמור, ישנה תפיסה הרואה את אנשי הכספים כאנשים קרים מנותקים רגשית. אך, המציאות מוכיחה כי אנשי כספים מצליחים חייבים להיות בעלי אינטליגנציה רגשית גבוה, הכוללת את היכולת להבין ולנהל את הרגשות שלהם, כמו גם להזדהות ולנווט מערכות יחסים עם לקוחות, עמיתים ובעלי עניין אחרים. בפגישות 1X1 אני מענקה כלים לתקשורת מקרבת, להקשבה, דמיון מודרך ועוד במטרה לסייע למנהלים בעלי אוריינטציה פיננסית מובהקת להפעיל גם את הרגש.
חשוב שנזכור שגם אנשי כספים הם קודם כל אנשים.
מוזמנים לשיחת הכרות שבה אספר איך אוכל לעזור לאנשי הכספים אצלכם בחברה.
Comments